3 Temmuz 2012

Pearl Jam

Pearl Jam - Ziggo Dome@Amsterdam - 27.06.2012 - 65 €

Amsterdam'da ufak bir çevrenin içinde yaşarken konserlerden haberdar olmak çok kolay olmuyor. İstanbul'da haberler kulaktan kulağa hemen yayılırken, burada ya grubun sayfasında ya da Ticketmaster'da şans eseri görebiliyorsun (twitter kullanmaya başlamamın ana nedeni de bu zaten). Ocak ayında, Pearl Jam'in yaz turnesinde Amsterdam'a iki konser için uğrayacağını şans eseri öğrenmiştim. Konserler açıklanalı bir ay olmuştu ve tabi ki her ikisi de sold-out'tu. 


Konserlerin ilki salı günü gerçekleşecekti. Ofisten eve dönerken twitter'da az sayıda biletin tekrar satışa çıktığı haberini gördüğümde iş işten geçmiş, biletlerin hepsi çoktan tükenmişti. Aynı hareketi çarşamba için de yaparlar umuduyla gece vakti ara ara siteyi kontrol etmeye başladım ve güzel haber: 23:45 gibi ertesi güne ait bir kaç bilet satışta! Grubu cuma günü tekrar izleyecek olmama rağmen tereddüt etmeden saha içi bilet kaptım hemen kendime. Aylar önce sold-out oldu diye ağlarken, konserden saatler önce bileti cebime koymuştum.


Ziggo Dome Amsterdam'ın en yeni ve modern konser alanı. Bu sene turneye çıkan Madonna, Lady Gaga, Radiohead konserlerini hep burada verecekler. Üstü kapalı, ufak bir stadyum modelinde16.000 kişi kapasiteli bir venue ve  Pearl Jam'in haftaiçine denk gelen her iki konseri de sold-out! Radiohead biletlerinin de satışa çıktıktan 45 dakika içinde bittiğini de ayrıca belirtmek isterim. Bir de Amsterdam'a elektronik müzik şehri derler..


Pearl Jam her konserine farklı bir setlist hazırlayan bir grup, bütün turne boyunca çalınan şarkılar sürekli değişiyor. Dolayısıyla hem iki sene önceki Nijmegen konserinin, hem de önceki akşamın setlist'inden oldukça farklı bir konser izledik. Geç keşfettiğim için büyük pişmanlık duyduğum bir grup Pearl Jam, lisede Seattle'a burun kıvıran kafama sıçayım.. Bu nedenle her konserde ilk defa duyduğum şarkılar çıkıyor karşıma. İki saatten uzun süre sahnede kaldı Pearl Jam ve konserlerde odundan hallice duran Hollandalılar bile fazlasıyla eşlik ettiler gruba. Grubun, özellikle de Eddie Vedder'ın, sahnede olmaktan mutlu oldukları her hallerinden belli oluyor. Görev bilinci mantığından ziyade, onları bu pozisyona getiren izleyicilere güzel vakit geçirtmek amacında olduklarını hem konuşmalarından, hem de mimiklerinden anlıyor insan. Bu kadar büyük olup da bu kadar mütevazi olabilen sayılı gruplardan kesinlikle. Eve dönerken, bir yandan Nijmegen konserini dinleyip diğer yandan cuma gününü hayal etmeye başlıyorum.


Daughter
Rearviewmirror
Unthought Known

1 yorum: