31 Mart 2010

heyecan


Midye dolma, efes, simit, manzara, beyaz peynir, araba kullanmak, rakı, çöp şiş, taksim, kokoreç, Gazoz, bulgur pilavı, akbil, güneş, inci profiterol, nargile, patlıcan salatası, vapur, babane tostu, nevizade, kestane şekeri... bişi unuttum mu acaba??

29 Mart 2010

amsterdam'da bir melek

evin kapısını açtığımda içeride birisini bulmayı özlemişim, "günün nasıl geçti?" sorusunun tahminimden öte bir anlamı varmış. ev yemeklerini özlemişim, kızartmanın hayatımda büyük bir yeri varmış. derli toplu minimalist bir evi özlemişim, işime yaramayan fazlasıyla eşyam varmış. annemle kahve içmeyi özlemişim, konuşacak ne kadar çok şey varmış.

17 Mart 2010

patlıcan kızartmayı özledim

Son yazıyı yazdığımdan beri gidip geliyorum. Bir yukarı, bir aşağı.. En sonunda bu hafta dengemi buldum tekrardan. Haftasonu gelecek misafirimin, yüzünü arada sırada gösteren güneşin, havanın bere takmayacak kadar ısınmış olmasının (atkıdan kurtulmak için can atıyorum) etkisi var tabi ki bunda. Geldiğimin ilk günü söylemişlerdi, "6 ayı geçirdikten sonra tadını çıkarmaya başlayacaksın.." diye, neredeyse dört ayı geride bıraktım. Her neyse, nisan için siparişi olanlar yavaştan ulaşmaya başlasın bana. İlk stroopwafel siparişimi aldım bile.